Brief van onze voorzitter


Het gaat niet om winnen of prestaties, maar louter om het plezier in bewegen en (thuis): het spel met de broekriemgaatjes!

Dat is wat ik ervaar sinds ik 11 jaar geleden lid werd van een clubje mannen tussen de 40 & 80 jaar.
Iedere zaterdag komen ze bij elkaar om gedurende anderhalf uur achtereenvolgens oefeningen te doen, een trimloopje te maken en tenslotte een balletje te trappen. Na afloop wordt er dan samen een kopje koffie gedronken. Vanaf de eerste kennismaking voel ik me er thuis. Dat ligt aan de sfeer die er heerst. Je hoeft nergens goed in te zijn.

Het gaat erom dat je samen met anderen aan je conditie kunt werken en na afloop met een prettig gevoel naar huis gaat. Het gaat er daarom ook om dat iedereen die mee wil doen ook mee kan doen.
Dat betekent dat de oefeningen zo worden gegeven dat ze geschikt zijn voor elke leeftijd; dat de trimloop voor de een 3 en voor de ander 1 km lang is en wil je wandelen, dan is ook dat mogelijk.

En bij het voetballen gaat het om het samenspel en daar past iedereen in. Er wordt net zo makkelijk voor een mooie aanval van het eigen team als dat van de tegenstander geklapt. In die ambiance voel ik me al drie jaar op mijn gemak, zo zelfs dat ik ook gebruik maak van de mogelijkheden die de club op dinsdag en donderdag biedt en waar ik een deel van de zaterdagmensen weer ontmoet. Het is een prima plek om te onthaasten en in de frisse lucht de conditie op peil te houden.

Bewegen blijft belangrijk. Runningtherapeuth Mik Borsten schrijft in een landelijk dagblad enkele tips, die goed bij mijn clubje passen:

  1. Begin met rustig opbouwen, ga bijvoorbeeld eerst flink wandelen.
  2. Loop samen met anderen, in je eentje haak je eerder af.
  3. Probeer de ambitie bij jezelf te houden, vergelijk je niet met anderen.
  4. Loop 2 keer in de week, maar beweeg verder ook minimaal een half uur per dag (fietsen, wandelen,zwemmen)

De club waar ik het over heb is “Trimclub Laan van Poot” gevestigd aan de gelijknamige laan in Den Haag. Een keertje komen kijken en/of meedoen kan altijd. Mijn clubgenoot René van Schie geeft graag informatie 070-3239769

Reinhold Siekmann

Hij die op de Laan van Poot
de benen neemt
en met zijn kameraden
zich helemaal laat gaan:
Het strand bestormt.
De kustlijn kust,
om weer de duinen
in te duiken,
zal voor de tweede keer
de Laan gebruiken.
Richting poort,
de ingang tot ongestoord
plezier in bewegen
dat de club
hem dan
zal doen beleven.

Wie moet ik zijn
om lid te mogen worden
van deze edele club?
Mexicaan
Engelsman, Turk
Venezolaan?
Hongaar, Zweed
Nederlander
Italiaan?
rijk, arm, getalenteerd,
Hagenaar of Hagenees
of gewoon verkeerd?
Welke wegen moet ik gaan?
Wat moet er in mijn paspoort staan?
Niets meer dan:
“Wees jezelf” en “Laat je gaan”

Dan vind je snel
je tempo
op de Laan
om met ons
richting:
“Plezier in het leven”
in te slaan.
Dan ben je lid
That’s it

Wat onze leden zeggen:


“Joining Trimclub Laan van Poot was the second best move I made after moving to Holland. The pleasure in motion that I have experienced over the last 15 years as a member of this very friendly club has kept me fit in mind and body. All the guys show great respect for each other and they all speak English well too.”

Jonathan (50)


“Hallo, ik ben Johan (56) en sinds 2010 lid van de trimclub. Ik ben via mijn buurman in contact met de trimclub gekomen. In het begin was het meer een idee om een keertje mee te doen, rustig aan kijken en dan wel zien wat er van komt. Hoewel ik wel vond dat ik zelf wat aan mij conditie en gezondheid moest gaan doen. Ik had wel wat kilootjes in de loop der jaren er bij gekregen. De eerste indruk was meteen: OKE. Prima mensen en geinteresseerd in een nieuw lid. Daarbij komt dat ik in zijn geheel geen loper was. Daar werd goed en, hoewel het een amateurclub is, zeer vakkundig op in gespeeld. Ik kreeg een persoonlijke “meeloper” die mij goed in de gaten hield en aanwijzigingen gaf over looptechniek. Na het lopen spelen we altijd een potje voetbal, daar was ik eigenlijk voorgekomen. Heerlijk om met elkaar tegen een balletje te trappen en op ons niveau fanatiek proberen te winnen. Na het sportieve deel van de ochtend is er altijd gezamelijk een kopje koffie en even een moment van bijpraten met de bekende kleedkamer humor. In de loop der jaren is de trimclub een begrip geworden welke ik zeker niet meer wil missen. Ik probeer als het even kan de zaterdagochtend vrij te houden om te gaan trimmen. En weet je, ik vind zelfs het lopen leuk.”